“Encontrando comida con un especial sabor”

En cierta ocasión mientras compartía con amigos en un bar en la Ciudad de Manta, rodeados del ambiente común de una ciudad, uno de ellos me preguntó porqué vivía en LA MOCORA, una Comunidad ubicada a unos 30Km del cantón Jama, después de pensar unos segundos le respondí: “Porque todo lo que como sabe diferente” .

Ciertamente todo absolutamente TODO lo que como me sabe diferente en este lugar, aún no sé Porqué?, pero inténto descubrirlo cada día.Imagen

El Café:Quizás me sabe diferente porque las plantas están sembradas al costado de la casa en la que vivo y veo el proceso de su cambio de color, floración y ademàs todo esto hecho con las manos de la propia Familia, durante el mes de Julio en casa tuvimos que seleccionar el café que habia sido cosechado y secado para recolectar las semillas para la siguiente siembra, el resto de granos serían usados para la venta y el consumo de casa, Imagenluego el café es tostado y molido y despues mi parte favorita: Pasar el café por un filtro hecho de mate y a Disfrutar!. Mi día no puede empezar sin una taza de este delicioso y aromatico café pasado.

Estofado de gallina:

Advertisements

About silvana1989

Una persona con amor por la vida y su esencia, siempre dispuesta a aprender. Disfruto de la buena lectura, música, agricultura y conocer gente y éste blog es para mostrar las experiencias que todo esto junto le da a mi vida
This entry was posted in Jama and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

13 Responses to “Encontrando comida con un especial sabor”

  1. LuAnn says:

    No hay nada como una taza excepcional de café en la mañana, ¿verdad?

  2. Beautiful! The images of the coffee are great, especially the study of the cherries on the branches. buen trabajo!!!!

  3. Gallivanta says:

    I tried to grow coffee in my garden but it was too cold in the end. I didn’t expect to get much coffee but I was told the berries and the flowers would be beautiful. Your photos of the berries is beautiful. Are the coffee bean shells used for compost or recycled?

  4. Gallivanta says:

    Sorry I should say coffee bean skins.

    • silvana1989 says:

      are using coffee husks for the preparation of organic compost fermented by establishing an excellent source of cellulose, lignin, silica and ash. Also coffee shells for organic fertilizers can give you a better homogenization and aeration to prepare, in addition, up to 30% increases the total volume of that. when the coffee husk is moistened with a little whey, yeast, and sugar cane molasses or honey water is an excelent cultivation medium for the multiplication of microorganism this helps for recovery dry soils. Where did you try to plant coffee? usually coffee needs tropical climate but agriculture is all about experiments!!! coffee flowers are beautiful too, I should post about this soon, thanks to share your doubts, I hope to help

      • Gallivanta says:

        I am amazed at how useful the coffee shells are. Some research says that coffee is good for humans. It seems it is equally good for the soil. I was silly to try and grow coffee here; I had only 2 plants in 2 big pots. I kept them in the warmest place in the garden but one year I couldn’t save them from snow! But it was an experiment. I had them for 4 years.

  5. silvana1989 says:

    You should try again, it´s important to get the right seeds Coffee likes the shadow and it´s better if you plant it close to fruits´s tree. Never stop experiment!! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s